Τον ρώτησε "Τι σημαίνει 'έρωτας' για σένα;"

Της απάντησε "Έρωτας είναι το πέπλο που υφαίνει η αίσθηση, η παρουσία, η ενέργεια του προσώπου που έχω ερωτευθεί και αυτό το πέπλο πέφτει 'μπροστά' απ' όλες τις αισθήσεις μου. Τις φιλτράρει, ενίοτε τις 'επεκτείνει'... Όλα μέσα μου αντηχούν αυτό το πρόσωπο. Βλέπω-ακούω-μυρίζω μέσ' απ' αυτό το πέπλο. Αισθάνομαι μέσ' απ' αυτό το πέπλο. Αφουγκραζομαι... Κι όταν κάνω να το παραμερίσω, τότε ξέρω ότι ο Έρωτας έχει ξεμυτίσει από μέσα μου. Έχει ανοίξει τα φτερά του γι' αλλού... Μ' έχει αφήσει με τις φτωχές, πεπερασμένες μου αισθήσεις να πορεύομαι μέσα στη Δημιουργία. Να αιωρούμαι μέσα σ' ένα Κενό χωρίς διαστάσεις - δεν υπάρχει ύψος, βάθος, πάνω, κάτω, φως, σκοτάδι.... Δεν ξέρω αν βλέπω, αν ακούω, αν μυρίζω... Αν αισθάνομαι...."

- Γιώργο, ξύπνα παιδί μου!
- Μη ! Μην τραβάς τις κουρτίνες ! Άφησέ τες για λίγο ακόμη κλειστές....

"...δεν είναι δα και τόσο βαριές, ένα λεπτό πέπλο είναι που δεν κόβει και τόσο φως" άκουσε τη σκέψη του να ολοκληρώνει την φωναχτή προτροπή του προς την αγαπημένη του....

5 comments:

candyblue said...

etsi einai dystyxos...

markos-the-gnostic said...

γιατί δυστυχώς;

markos-the-gnostic said...

νομίζω ότι είναι από τις πιο εύγλωττες περιγραφές του έρωτα

DukeTravellington said...

Μάρκο μου το "δυστυχώς" μάλλον πάει στις επιπτώσεις και την "κατάσταση" του έρωτα - όχι στην περιγραφή του....

Anonymous said...

Αχ αυτός ο έρωτας, το μικρό πλασματάκι, μας απογειώνει ή μας καταρακώνει, απλώνοντας το πέπλο του στο μυαλό και την καρδιά μας, και καθορίζοντας την κάθε μας σκέψη... Καταπληκτική η περιγραφή του έρωτα αγαπητέ duke!!!

Μια παλιά φίλη - συνάδελφος...